alpakablog_4_low

Alpacaer græsser på højlandssletten for foden af Bolivias højeste bjerg, Sajama

 

Alpacaen lever i over 4 kilometers højde på den bolivianske højslette, hvor den går omkring sammen med flere hundrede andre artsfæller. På afstand ligner de hvide, sorte og brune pletter. Tættere på, ser de ud som forvoksede får med kamelhals. De kigger nysgerrigt op, når man kommer tæt på, men de er sky og løber væk, hvis de synes, det bliver for tæt. Så spiser de lidt græs - eller det der minder om, for i den højde, er græsset blevet til en indtørret, strid, strålignende gevækst, der stikker som marehalm.

Alpacaen bliver blæst på, stormet på, regnet på, tordnet på. Og ligeså skarp den hvinende iskolde vind er på sletterne mellem Andesbjergene, ligeså nådesløs skarp er solen. Men der er aldrig rigtig varmt om natten, der hvor alpakaen er. Så den har udviklet den skønneste pels. I et mikroskop kan man se hvor genialt fibrene er sammensat. For udover at dens pels er utrolig varm og tung, så kradser dens uld slet ikke. Lamaen, alpakaens “storebror”, har lidt stridere børster, men alpakauld kræver ingen ændring, og er i al sin naturlighed helt perfekt.

 
 

alpakablog_2_low

 

 

16 naturlige farver

Dyrene går frit hele livet og samles sammen når de skal klippes. Herefter sorteres alpakaulden i 16 forskellige naturlige alpaka-farver. Langt størstedelen af vores produkter er strikket i lamaens egne naturlige farver.

 


alpakablog_3

alpakablog_1_low

0-0_forside_om_os_72dpi-dark

Alpacaens storebror, lamaen, som der er billede af her, er cirka halvanden til to gange så stor som alpakaen. Den kan kendes på sine mindre spidse, bananformede ører og et ansigt, der har kortere pels så den ikke ser helt så bamseagtig ud som alpacaen.

Lamaen blev oprindelige gjort tam og avlet på, så den kunne blive et godt pakdyr, hvilket den er den dag i dag. Hvorimod alpacaen er fremavlet ved at krydse med en vicuña - kameloiden med den allerfineste pels - med henblik på at give fantastisk pels. Hvilket vi nyder godt af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *